Стотине деце примило поклоне од патријарха Данила

Published On: 07/06/2021

Његова Светост Патријарх румунски г. Данило послао је 1. јуна 2021. године поклоне за 280 малишана из Архиепископије букурештанске. Даривано је 40 малишана која примају социјалну помоћ у Епархијском центру за дневни боравак „Света Софија“ и деца свештеника која служе у сеоским парохијама друге и треће категорије.

Пакети садрже спортску опрему, игре, слаткише и воће, као и књиге и молитвенике за децу. Центар „Света Софија“ искористио је прилику да организује свечаност поводом пријема поклона. Деца су певала у пратњи професора клавира Хорије Тудор и изводила позоришне представе уз помоћ глумице Габријеле Јоните. Атмосферу су улепшавали аниматори волонтери.

„Желим да пошаљем поруку захвалности на поклонима и такође захвалности свима који деци или људима из центра посвећују време и новац, нудећи им мала изненађења, смернице и подршку“, изјавила је Лаура Иримија, координатор Центра.

Истог дана, пакети које је послао Патријарх румунски стигли су до деце свештеника из намесништава Илфов-Север, Кампина, Валенија де Мунте, Плоешти Север и Плоешти Југ.

„Већ је постало традиција да деца свештеника добијају поклоне на Дан деце“, изјавио је за тсвештеник Адријан Матеј, намесник Плоешти-Север.

Извор: Basilica.ro

Најновије вести

Повезане вести