Сусрет Архиепископа aтинског и Папе

Published On: 13/12/2021

На позив председника Катерине Сакеларопулу, папа  Фрања је 4. децембра 2021. године посетио Грчку. Папа се том приликом сусрео са Архиепископом атинским и све Грчке г. Јеронимом.

Пријему су присуствовали Митрополит димитријадски Игнатије, Митрополит месинијски Хризостом, филаделфијски Гаврило, фанарски Агатангел, као и управници синодалних одељења за мисију и односе са другим Црквама.

Архиепископ атински и све Јеладе г. Јероним учинио је узвратну посету папи Фрањи у послеподневним часовима 5. децембра 2021. године у Апостолској Нунцијатури у Атини.

Архиепископа су пратили Митрополит фанарски Агатангел; архимандрит Варнава, секретар Синодалног одбора за међуправославне и међухришћанске односе; архимандрит Игнатије (Сотириадис), протопрезвитер Емануил (Папамикрулис), архиђакон Јован (Буцис) и г. Констандинос Димцас. 

Папа је дочекао Архиепископа речима добродошлице. Његово Блаженство му је пожелео срећан повратак у Рим, дарујући му икону Пресвете Богородице, надахнуту Да Винчијевим делом Madonna Litta.

Извор: Архиепископија атинска

Повезане вести