Сусрет епископа Андреја и Арна Гујона

Published On: 01/11/2021

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј примио је 22. октобра 2021. године у званичну посету у Владичанском двору у Бечу директора Управе Републике Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону г. Арна Гујона.

Пријему су присуствовали г. Срђан Мијалковић, председник СКПД Просвјета из Беча и јереј Филип Милуновић, секретар ЕУО. У једночасовном разговору владика Андреј је високом госту приказао рад Српске Цркве на простору дијаспоре у Западној и Средњој Европи, њено значајно дуго историјско присуство на добро српског народа и културе у Европи и широм света.

Директор Гујон је упознао Његово Преосвештенство са радом Канцеларије за сарадњу са Дијаспором и Србима у региону, која је орган управе у саставу Министарства спољних послова Републике Србије. Епископ Андреј је захвалио г. Гујону на великом ангажману око помоћи српској дијаспори широм света, а такође и његовим залагањима у конференцијама Форума српске дијаспоре и посебно на Косову и Метохији, у оквиру француске невладине организације Солидарност за Косово (Solidarité Кosovo), чије је оснивач и директор сам г. Гујон.

Његово Преосвештенство и г. Гујон су закључили да сарадња Цркве и Управе мора да буде на високом нивоу како би се овековечила кретања Срба кроз историју и на тај начин спречавало брисање и заборављање велике историје нашег народа. Епископ Андреј је изразио жељу и позвао г. Гујона да заједно наставе рад на унапређењу живота српског народа на простору Епархије аустријско-швајцарске. Током срдачног пријема, епископ Андреј је драгом госту показао новоуређени простор Владичанског двора у Бечу.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести