Сусрет епископа Иринеја и министра Кркобабића

Published On: 06/06/2021

Откуп празних кућа је патриотски задатак – сагласили су се министар за бригу о селу Милан Кркобабић и Епископ источноамерички Иринеј. – Брига о селима Србије је заједнички задатак. Наши корени и наш национални идентитет нас подсећају на ту обавезу, изјавио је министар после сусрета са Владиком у Палати Србија.

– Захвалан сам Владики на подршци концепту којим ово министарство настоји да успори или заустави одлазак људи из села у градове, а и даље њихов одлазак ван земље. Очекујемо да нам наши људи у расејању пруже пуну подршку и да узму учешће у оваквим програмима, а први корак је да очувамо и вратимо живот у напуштене куће у Србији. Апелујемо на људе из наше дијаспоре да помогну код откупа тих празник кућа, да помогну да се у њима настане неки нови, млади пољопривредници, али и да и сами можда понекад у њих сврате. Ово је апел појединцима у расејању, али и одговорним компанијама и корпорацијама из Америке да узму учешће у програмима који имају за циљ да из корена промене слику села Србије, изјавио је Кркобабић. 

– Наши људи у Америци су итекако спремни да помогну опстанак села Србије. Већина тамошњих људи зна добро где су им корени. Сматрам да је повратак селу од изузетног значаја, јер она представљају, као и град, будућност Србије, а та права равнотежа нам је, као и у свему, потребна. Производ који људи на својим њивама произведу представља понос Србије и треба да буде познат широм света, изјавио је владика Иринеј.

Извор: Епархија источноамеричка

Најновије вести

Повезане вести