Такмичење из веронауке у Мркоњић Граду

Published On: 11/04/2022

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког г. Сергија, у организацији Републичког педагошког завода 9. априла 2022. године у ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду одржано је епархијско такмичење из православне веронауке за канонско подручје Епархије бихаћко-петровачке.

После школских и општинских такмичења једанаест најбољих такмичара је обезбедило пласман на епархијско такмичење. Председник такмичарске комисије био је јереј Александар Ђурић, надзорник над радом вероучитеља у основним школама на подручју Епархије бихаћко-петровачке у Републици Српској. Комисија је, након прегледања, бодовања и дешифровања, утврдила коначну ранг листу такмичара:

1. Ана Митрић, ученик ЈУ ОШ „Ахмет Хромаџић“, Босански Петровац; вероучитељ: протопрезвитер Бојан Митрић; 72 бода.

2. Мирко Врачар, ученик ЈУ ОШ „Никола Мачкић“, Доња Превија; вероучитељ: презвитер Немања Росић; 68 бодова.

3. Тамара Милановић, ученик ЈУ ОШ „Иван Горан Ковачић“, Мркоњић Град; вероучитељица Биљана Еремија; 67 бодова.

4. Бошко Дрљача, ученик ЈУ ОШ „Ахмет Хромаџић“, Босански Петровац; вероучитељ: протопрезвитер Бојан Митрић; 58 бодова.

5. Јелена Белензада , ученик ЈУ ОШ „Гламоч“, Гламоч; вероучитељ: протопорезвитер Срђан Белензада; 57 бодова.

6. Наташа Максимовић ЈУ ОШ „Раде Маријанац“, Стројице; вероучитељ: протопрезвитер-ставрофор Радослав Станковић; 45 бодова

7. Маријана Соломун, ученик ЈУ ОШ „Дринић“, Дринић; вероучитељ: протонамесник Никола Аркула; 31 бод.

8. Лара Врањеш, ученик ЈУ ОШ „Гламоч“, Гламоч; вероучитељ: протопорезвитер Срђан Белензада; 29 бодова.

9. Милица Топић, ученик ЈУ ОШ „Десанка Максимовић“, Оштра Лука; вероучитељ: протопрезвитер-ставрофор Карађорђе Дерајић; 22 бода.

10. Маријана Плавањац, ученик ЈУ ОШ „Бранко Ћопић“, Крупа на Уни; вероучитељ: протопрезвитер Ален Марић; 18 бодова.

11. Анастасија Башић , ученик ЈУ ОШ „Гламоч“, Гламоч; вероучитељ: протопорезвитер Срђан Белензада; 17 бодова.

Након проведених такмичарских процедура, проглашен је победник епархијског такмичења за школску 2021/2022 годину, а то је Ана Митрић, ученик шестог разреда ОШ „Ахмет Хромаџић“ из Босанског Петровца. Њој је уручена диплома за освојено прво место и пригодан поклон. Такмичарима Мирку Врачару и Тамари Милановић, који су заузели друго и треће мјесто, такође су уручене дипломе и пригодни поклони. Свим осталим такмичарима уручене су похвале и пригодни поклони. Посебно признање Републичког педагошког завода за остваривање такмичарских циљева и постигнути успех на епархијском такмичењу додељено је протопрезвитеру Бојану Митрићу из Босанског Петровца.

Након такмичења, ученици су, у пратњи вероучитеља, обишли Саборни храм Светог Саве у Мркоњић Граду, гдје их је дочекао протопрезвитер-стафрофор Саво Јанковић и упознао их са историјатом храма. Особље ОШ „Иван Горан Ковачић“, на челу са директорицом гђицом Сузаном Милић, за све вероучитеље и ученике припремили су богат културни програм у Парохијском дому у Мркоњић Граду. Протопрезвитеру-ставрофору Сави Јанковићу, архијерејском намеснику јајачко-мкоњићком, директорици и вредном наставном особљу ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду уручене су захвалнице за добро организовани пријем ученика и наставника.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Најновије вести

Повезане вести