Торжествено сабрање у манастиру Сланцима

Published On: 18/08/2022

На празник Преноса моштију Светог првомученика и архиђакона Стефана, 15. августа 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Сланцима.

-У току је један од великих постова, посвећен је Богородици. И овај манастир, иако је освећен у част данашњег празника, некако је посвећен и Пресветој Богородици јер је метох манастира Хиландара, а знате да је сва Света Гора посвећена Богородици. На данашњи дан, када је слава манастира и када прослављамо светитеља који је због своје младости, ревности, чистоте, први страдао за Христа, опет нас води жеља да се сретнемо са собом и да се покајемо не само данас и у овом посту, него увек да имамо ту срећу да можемо да се кајемо и разумемо да смо грешни људи. Прилика је да у ове дане Богородичиног поста сви ми који смо данас били овде да се обавезно исповедимо, да одемо код својих свештеника, код својих духовника и да се исповедимо, рекао је епископ Стефан и нагласио:

-Треба да се трудимо да када долазимо у ову светињу да исповедамо своју веру кроз свету тајну исповести и свету тајну причешћа и да нам причешће буде на спасење, а не на суд и на осуду. Када тако будемо приступали онда ћемо бити светлост свету, онда ћемо и ми свештеници бити светила вама, а ви ћете осталим људима својим ближњима. Тако боравећи у светињи учинићемо да она буде још већа и још благословенија.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести