Трагови пастирске љубави владике Милутина

Published On: 04/03/2021

Једно од непроцењиво вредних сведочанстава духовног старања за богомповерени верни народ блаженопочившег епископа Милутина јесте подршка сестрама Марији и Јелени Шофранац и њиховој мами Милосави, коју је по благослову владике Милутина пружао његов близак сарадник, секретар епархијског Црквеног суда ђакон Момчило Димитријевић.

Кад год би било могућности и потребе, он је посећивао ове дивне Ваљевке, које успешно савлађују бројне животне изазове, носећи смирено свој телесни хендикеп. Кад год би изразиле жељу да негде отпутују, ђакон Момчило Димитријевић би им то омогућио и братско-сестринске везе постајале су све чвршће како је време одмицало.

Ближи се година откако владика Милутин више није физички са нама. Али, оно што је у све своје сараднике и епархиоте утиснуо и даље живи. Као траг његове бриге и љубави и подсетник на све што нам ваља творити током земаљског живота. Сестре Шофранац и њихова мајка данас имају нови дом, стан у згради са лифтом, што умногоме олакшава њихово кретање у колицима. Управо у њему угостиле су ђакона Момчила Димитријевића и Мију Бојиновића, духовника Светосавске омладинске заједнице, са којом су такође љубављу у Господу везане.

Сусрет је по обичају био испуњен пријатним и душекорисним разговорима о разним темама, сећањима на лепе заједничке тренутке и жељама да се они понове у будућим данима.

Извор: Епархија ваљевска

Повезане вести