Традиционално налагање бадњака у Косовској Митровици

Published On: 07/01/2022

Централна прослава Бадње вечери на Косову и Метохији одржана је на платоу испред храма Светог великомученика Димитрија у Косовској Митровици, где је после празничне вечерње службе коју је служио Епископ рашко-призренски Теодосије, наложен бадњак у присуству многобројног благочестивог народа.

Поред свештенства митровичког архијерејског намесништва свечаности је присуствовало велики број верника који су испунили простор око храма. Налагању бадњака присуствовао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.

-Божићу нарочито радује народ на Косову и Метохији. Рођење Христово најављује непролазну радост, најављује нам, спасењем и васкрсњем, да ми који живимо овде на земљи увек своје очи духовном молитвом узносимо ка небу, да гледамо у оно што је вечно и непролазно. Нека Господ подари љубави и праштања, нека нам Господ подари слогу да се у Њему објединимо како бисмо ми, који смо Његов народ изабрани – новозаветни народ, могли да испунимо заповест Његову и реч Његову и да овде на земљи сведочимо Богомладенца Христа, рекао је епископ Теодосије.

Извор: Епархија рашко-призренска

Најновије вести

Повезане вести