Трг од ћирилице: Ћирилица – српски знак

Published On: 22/08/2021

Шесто вече манифестације Трг од ћирилице одржано 20. августа 2021. године у порти храма Вазнесења Господњег на Топлој протекло је у знаку ћирилице и фолклора. Публици је представљен филм Ћирилица, српски знак у продукцији Фондације Пријатељ Божји. Уследио је једночасовни концерт ансамбла Копаоник из Лепосавића, који се тим наступом опростио од херцегновске публике.

-Ансамбл, који је сваке вечери бивао све бољи и маестралнији, и засјао је најјаче до сада. Непрестана игра и пјесма ових младих људи, нада су да је Косово наше и да оно живи, како је то на крају вечери, истакао свештеник Радомир Никчевић, који је још једном захвалио анамблу јер су Трг од ћирилице учинили живим и радосним, а својим наступима, још једном Боку везали за Косово и Метохију.

Посебно радостан тренутак био је онда, када је један од чланова ансамбла, запросио своју драгу, добивши на тај начин и благослов Божији за њихов брак. Има ли љепшег мјеста за почетак једне љубави, од порте храма, која им доноси благослов Светог Георгија!

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести