Уведени у дужност нови пароси при Светоуспенском храму у Новом Саду

Published On: 23/02/2021

У Недељу о митару и фарисеју, 8/21. фебруара 2021. године, у храму Успенија Пресвете Богородице у Новом Саду, свету Литургију је служио протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење новосадског свештенства.

Беседећи, архијерејски намесник  је истакао да је јеванђелски догађај пример снаге молитве и начина узношења молитве Господу Богу. „Оно на шта нас данашње Јеванђеље упућује јесте да морамо да се трудимо да чинимо напредак у свом духовном животу. У хришћанском животу не постоји стагнација, не постоји неки ниво који треба да се достигне. Није довољно, драга браћо и сестре, да испуњавамо заповести Божје, а да дубоко не сагледавамо себе. Ми заиста, ако се називамо хришћанима, треба да се трудимо да сваки дан напредујемо у духовном животу; да – уз помоћ милости и љубави Божје – сви заједно, помажући једни другима, заслужимо живот вечни у Царству небеском”, навео је архијерејски намесник новосадски први.

Архијерејски намесник је прочитао одлуку Његовог Високопреосвештенства Епископа бачког г. Иринеја о постављењу протојереја Петра Тривуновића, досадашњег пароха при храму Вазнесења Господњег у Чуругу, за привременог пароха треће парохије при Светоуспенском храму у Новом Саду, а протојереја Милана Малинића, досадашњег пароха при храму Вазнесења Господњег на Клиси, за привременог пароха четврте парохије при Светоуспенском храму у Новом Саду.

Извор: Епархија бачка

Најновије вести

Повезане вести