Уведен у дужност нови парох при Световазнесенском храму у Новом Саду

Published On: 23/02/2021

У суботу, 20. фебруара 2021. године, бденије у Световазнесенском храму у Новом Саду служио је протојереј Миодраг Шипка, архијерејски намесник новосадски први, уз саслужење протојереја-ставрофора Радована Лазића и протојереја Боре Видовића.

После бденија, архијерејски намесник је прочитао одлуку Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. Иринеја о постављењу протојереја-ставрофора Радована Лазића, досадашњег пароха при Светониколајевском храму у Змајеву, за привременог пароха при храму Вазнесења Господњег у Новом Саду.

Спроводећи у дело наведену одлуку Епископа бачког Иринеја, архијерејски намесник новосадски први је позвао сабране да са љубављу и уважавањем прихвате новопостављеног пароха, а проти Радовану Лазићу је пожелео много успеха и плодоносног рада на Њиви Господњој. Протојереј-ставрофор Радован Лазић је изразио благодарност Богу, а потом Преосвећеном Владици Иринеју на указаној части и благослову да служи при Световазнесенском храму, уз обећање да ће указану част оправдати преданим служењем. 

На крају, присутнима у храму се обратио и протојереј-ставрофор Бранко Ћурчин, настојатељ храма, који у име свештеног братства и благоверног народа пожелео добродошлицу проти Радовану Лазићу, а протојереју Милану Малинићу, досадашњем пароху Световазнесенског храма и новом пароху Светоуспенског храма, уручио је епитрахиљ и крст као знак љубави, пажње и захвалности на досадашњем плодоносном служењу при храму на Клиси.

Извор: Епархија бачка

Најновије вести

Повезане вести