Уведен у дужност нови парох Светосавског храма у Новом Саду

Published On: 18/01/2021

У недељу 32. по Педесетници, када Црква молитвено прославља Сабор Светих седамдесет апостола и Светог Јевстатија Српског, Светосавски храм у Новом Саду са благочестивим парохијанима имао је посебну радост да, благословом Епископа бачког др Иринеја, дочека и с љубављу прихвати новопостављеног пароха четврте парохије, протонамесника Бранислава Ђурагића, досадашњег настојатеља храма и пароха у Ветернику.

Искуство Цркве непрекидно сведочи, као и овим догађајем, да се благодат Духа Светога увек изобилно излива на изградњу и усавршавање целокупне заједнице у Христу.

Архијерејски намесник новосадски први протојереј-ставрофор Миливој Мијатов, спроводећи у дело наведену одлуку Епископа бачког Иринеја, позвао је сабране да са љубављу и уважавањем прихвате новопостављеног пароха. Истичући да је протонамесник Бранислав Ђурагић, иако млад свештеник, досадашњим радом показао озбиљност и одговорност у свештенопастирској служби, због које му надлежни архијереј из очинске љубави поверава ново послушање.

Потом је настојатељ светог храма прота Бранислав Мркић, у име свештеног братства и благоверног народа, пожелео добродошлицу, иза које је уследила надахнуто обраћање новопостављеног сабрата протонамесника Бранислава Ђурагића, у којем је изразио благодарност најпре Богу, а затим Преосвећеном Владици, уз дужно обећање да ће ревносно службовати у Винограду Господњем. Уследио је завршетак свете Литургије уз срдачно честитање присутног народа.

Извор: Епархија бачка

Најновије вести

Повезане вести