Ужички свештеници у посети Старачком дому на Забучју

Published On: 15/04/2022

У седмици пред празник Цвети, црквена заједница у Ужицу исказала је своју љубав према корисницима Дома за стара лица на Забучју. Претходна три месеца, једном седмично, у оквиру пројекта са Народном библиотеком Ужице, ужички свештеници имали су разговоре са корисницима Дома.

Кроз те разговоре, а како сведочи медицинско особље старачког дома, корисници су жељно ишчекивали дан у коме су свештеници говорили на одређене теме и хранили душе јеванђелском науком.

-У договору са управницом Дома, којој дугујемо велику захвалност, данас смо посетили старачки дом и причестили већину наше старије браће у Христу. Било је ту осмеха, суза, загрљаја, а у читавом старачком дому исијавала је радост и осећај присуства благодати Божје, истакли су свештеници који су посетили и оне који су тешко болесни и везани за постељу и са њима поделили речи утехе. Црква је старачком дому поделила и поклоне у виду икона, молитвеника, часописа, књига, тамјана. На крају посете, свештеници су поздравили кориснике Дома честитајући им долазеће празнике.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести