Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Славиша Поп-Лазић

Published On: 01/07/2021

Протојереј-ставрофор Славиша Поп-Лазић рођен је као једно од двоје деце свештеника Илије и Десанке (р. Милинковић) 10. фебруара 1959. године у Неменикућама. Прва четири разреда основне школе завршава у свом родном селу, а наредна четиру у Београду. Средњу богословску школу завршава у Београду са високим просеком, а по одслужења војног рока у Куманову упознаје своју животну сапутницу Љиљану. Њихову љубав Господ награђује са три ћерке и добијају Ивану, Снежану и Слађану које су данас успешне и прави понос породице Поп- Лазић.

Од стране епископа Саве у Крагујевцу 4. фебруара 1982. године бива рукоположен у чин свештеника и постављен на новоосновану парохију у Раљи. Ту, надомак Београда, између Авале и Космаја, са својим оцем подиже цркву и парохијски дом. Владика Сава увидећи труд и залагање додељује му чин протонамесника 1995. године, а чином протојереја-ставрофора 2017. године одликује га владика Јован. На жалост није дочекао чин освећења фресака који је био заказан за ову године, јер се представио Господу после дуже болести на дан Светог кнеза Лазара. Важио је за човека који је своју болест крајње хришћански подносио, увек позитивно и уз шалу која га је готово увек красила.

Са поносом можемо рећи да је оставио неизбрисив траг не само у Раљи, у месту у коме је живео, већ и много даље. Намесништво космајско остаје без великог духовника, свештеника и пријатеља. Објавом краја његовог овоземаљског живота, река народа се слила у порту Цркве у Раљи како би породици упокојеног свештеника Славише изјавила речи саучешћа. Иза проте Славише остаје неутешна мајка, супруга, ћерке, унуци али и сав верни народ широм Општине Сопот. Прота почива поред свога оца Илије у породичној гробници у селу Сибници. Вечан му покој и Небеско Царство!

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести