Упокојио се у Господу протојереј-ставрофор Радојица Божовић

Published On: 20/09/2021

На празник Светог мученика Созонта, 20. септембра 2021. лета Господњег, уснуо је у Христу протојереј-ставрофор Радојица Божовић, парох улцињски у мировини.

Блаженопочивши прота Радојица је рођен 2. септембра 1948. године у Злој Гори – Сјенокоси у општини Никшић. Његови родитељи Блажо и Јаглика одгајали су малог Радојицу у хришћанском духу и традицији предака па је дечак по завршетку основношколског образовања уписао средњу богословску школу „Свети Кирило и Методије“ у Призрену.

По завршетку богословских студија Радојица Божовић рукоположен је у чин ђакона, а потом и свештеника 12. маја 1972. године. Непосредно након тога упућен је на парохију у Улцињ гдје је 1. јуна исте године започео своју пастирску службу по благослову блаженопочившег митрополита Данила (Дајковића).

У току своје четрдесетпетогодишње службе у Улцињу обновио је и украсио парохијске храмове, наставио и унапредио хришћанску заједницу и одржавао одличне односе са грађанима, како са православнима тако и са људима добре воље без обзира на верску, националну или идеолошку припадност.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести