Упокојио се у Господу свештеник Милета Товаровић

Published On: 15/11/2021

На празник Светих бесребреника Козме и Дамјана, 14. новембра 2021. године, упокојио се свештеник Милета Товаровић, парох у Малом Зворнику. Рођен је на Преображење 1962. године у селу Букору, у Поцерини, у побожној и трудољубивој породици.

Његови родитељи су одхранили и подигли тројицу синова, који су у знак благодарности Богу и прецима саградили храм у свом родном селу Букору крај кога ће свештеник Милета и почивати.

Завршио је Богословију у Сремским Карловцима и од 1999. године са благословом Епископа шабачког г. Лаврентија опслужује парохију у Малом Зворнику. Са вернима је изградио дивну заједницу, сабирао их је на богослужења, литије и многе духовне и културне догађаје. Са Божјим благословом и трудом верника Малог Зворника и околине завршио је изградњу храма Сабора српских светитеља, подигао је парохијски дом и уредио молитвено место у оближњој пећини. Походио је светиње Србије, Свете Земље, Републике Српске, Грчке и Румуније.

Посебно га је красила незлобивост, доброта, пожртвованост за друге и гостољубље по коме је црквена заједница у Малом Зворнику била препознатљива. Многи су на том светом месту нашли утеху, разумевање и ухљебије. Иза себе је оставио супругу Наду која му је била велика подршка на животном путу и у мисији Цркве, четворо деце и десеторо унучади.

Заупокојена Литургија биће служена 15. новембра 2021. године у 9 часова, а опело у 11 часова у храму Сабора српских светитеља у Малом Зворнику. Тело новопрестављеног свештенослужитеља Милете Товаровића биће сахрањено у 14 часова код храма у Букору.

Вечан ти спомен, достојни блаженства,  драги оче наш Милета!

Извор: Епархија шабачка

Најновије вести

Повезане вести