Уручена помоћ пострадалима у земљотресу на парохији костајничкој

Published On: 13/03/2021

Дана 11. марта 2021. године, у оквиру акције прикупљања помоћи за све оне који су пострадали у разорном земљотресу крајем 2020. године, део прикупљених средстава Епархија горњокарловачка је уручила угроженим породицама на простору парохије костајничке.

Од разорног земљотреса Епархија горњокарловачка је прикупила одређена средства од којих је купљена роба у виду беле технике коју је уручио протопрезвитер-ставрофор Славиша Симаковић, парох костајнички, а помоћ је дата следећим породицама: гђи Драгани Тот Ребић из Меченчана, г. Игору Црнојевићу из Великог Крчева, г. Младену Бороти из Великог Крчева, г. Николи Бојчину из Горњег Храстовца и г. Драгану Сузићу из Утолице.

Разумевајући озбиљност и трагедију у којој се задесио народ Баније, Епархија горњокарловачка наставља и даље помагање и прикупљање средстава, тако да ће се у складу са средствима трудити да помогне свим пострадалим широм Баније. Епархија горњокарловачка још једном апелује и позива све људе добре воље да помогну да се угроженима што пре омогуће нормални услови за живот. Своје прилоге уплате за помоћ пострадалом народу и обнову светиња можете уплатити на следеће рачуне:

RAIFFEISEN BANK AD
IBAN: HR8824840081500147900
SWIFT: RZBHHR2X
SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U HRVATSKOJ, EPARHIJA GORNJOKARLOVAČKA
MAŽURANIĆEVA 4
47000 KARLOVAC

SA NAZNAKOM: POMOĆ POSTRADALIMA OD ZEMLJOTRESA
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 2020-12

SA NAZNAKOM: POMOĆ ZA OBNOVU SAKRALNIH OBJEKATA
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 1824-65

Извор: Епархија горњокарловачка

Најновије вести

Повезане вести