Уручена хуманитарна помоћ становницима Глине и Мајских Пољана

Published On: 12/06/2021

 

Црквена општина Минхен уз помоћ својих верника прикупила је значајна хуманитарна средства намењена породицама чија је имовина оштећена или девастирана услед катастрофалног земљотреса који је погодио крајеве Хрватске и Босне и Херцеговине.

У суботу, 5. јуна 2021. године, помоћ је, захваљујући органозиваном превозу од стране парохијана, допремљена породицама настањеним у Глини и Мајским Пољанама на Банији у Хрватској.

Поред неизмерне захвалности упућене многим парохијанима на добровољном ангажовању, посебна захвалност припада Autovermietung AVIS из Фирстенфелдбрука и г. Александру Стевановићу као и Телевизији Српске Дијаспоре из Минхена која је подржала хуманитарну акцију. Опширније на сајту ЦО Минхен.

Сви заинтересовани могу да се прикључе хуманитарној акцији организованој од стране Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве ради прикупљања финансијске помоћи ради обнове сакралних објеката оштећених земљотресом на поменутим територијама. Опширније на https://eparhija-nemacka.com/poziv-za-prikupljanje-humanitarne-pomoci/

Извор: eparhija-nemacka.com

Најновије вести

Повезане вести