Уручена хуманитарна помоћ становницима Глине и Мајских Пољана

Објављено: 12 јуна, 2021Прегледано: 15

 

Црквена општина Минхен уз помоћ својих верника прикупила је значајна хуманитарна средства намењена породицама чија је имовина оштећена или девастирана услед катастрофалног земљотреса који је погодио крајеве Хрватске и Босне и Херцеговине.

У суботу, 5. јуна 2021. године, помоћ је, захваљујући органозиваном превозу од стране парохијана, допремљена породицама настањеним у Глини и Мајским Пољанама на Банији у Хрватској.

Поред неизмерне захвалности упућене многим парохијанима на добровољном ангажовању, посебна захвалност припада Autovermietung AVIS из Фирстенфелдбрука и г. Александру Стевановићу као и Телевизији Српске Дијаспоре из Минхена која је подржала хуманитарну акцију. Опширније на сајту ЦО Минхен.

Сви заинтересовани могу да се прикључе хуманитарној акцији организованој од стране Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве ради прикупљања финансијске помоћи ради обнове сакралних објеката оштећених земљотресом на поменутим територијама. Опширније на https://eparhija-nemacka.com/poziv-za-prikupljanje-humanitarne-pomoci/

Извор: eparhija-nemacka.com

Најновије вести

Повезане вести