Ускоро изградња храма у Мезграји

Published On: 16/07/2021

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије најавио је 14. јула 2021. године да ће ускоро бити освештано земљиште у угљевичкој месној заједници Мезграја-Косе, где ће бити изграђен храм Пресвете Тројице.

Епископ Фотије је изразио задовољство што ће храм бити грађен на том месту и истакао да ће приложник поклонити земљу за будући храм, а да су мештани јединствени да саграде светињу.

– Ускоро ћемо поставити крст и освештати земљу, где ће кренути градња, рекао је владика Фотије током посете мјесној заједници Мезграја-Косе са начелником општине Угљевик Василијем Перићем.
 
У разговору са мештанима владика Фотије је нагласио да ће их будући храм сабирати и да ће бити место окупљања људи тог краја.
 
Епископ Фотије је обишао и два језера која су настала за потребе експлоатације угља Рудника и термоелектране Угљевик и истакао да је то идеалан простор за туризам и излетиште за мештане. – Уверен сам да начелник Перић има одличне идеје дa све ово укомпонује у туристичку понуду, закључио је Владика.

Начелник Перић рекао је да ће локална управа подржати све иницијативе становништва и подсетио да су мештани Мезграје изразили жељу да граде храм. -Упознали смо владику Фотија са овим предивним предјелима у Мезграји, као и са туристичким потенцијалима овог дела наше општине, додао је Перић.
 
Он је најавио да ће у наредном периоду бити урађени одређени пројекти из области туризма који ће бити на корист Угљевика и свих мештана. Перић је захвалио епископу Фотију јер је окупио бројне вернике, мештане тог краја, у молитви, љубави и саборности.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести