Уснула у Господу монахиња Јелена Богићевић

Published On: 02/03/2021

Дана 22. фебруара 2021. године уснула је у Господу монахиња Јелена, сестра манастира Светог апостола и јеванђелиста Луке у Бошњану. Рођена je 24. септембра 1949. године у селу Пиштану општина Пећ, од родитеља Љубомира и Гроздане.

Свој монашки пут сестра Коса је започела у манастиру Наупаре где је провела као искушеница девет година. Замонашена је код свога брата по телу, игумана архимандрита Алексеја, у манастиру Светог апостола и јеванђелисте Луке 22. марта 2003. године, на дан манастирске славе од стране тада надлежног архијереја Владике шумадијског г. Јована. 

Учествовала је свом душом у обнови манастира па је тако истрошила и своје здравље, оболела је прошле године, али је до краја овоземаљског живота била свесна и савесна и на ногама. Од своје заоставштине даровала је велики иконостас у новосаграђеној саборној цркви нашег манастира и два звона за покој душе родитеља чији звуци испуњавају парцанску парохију.

У тренутку уношења ковчега са њеним телом у саборну цркву док су звонила звона присутни су приметили да је икона Светог Луке замироточила. То нам је била утеха и вера да ће душу наше скромне мати Јелене, Свети Лука пратити на путу у Царство Божје.

Дана 24. фебруара 2021. године, после свете заупокојене Литургије и опела на којем је узело учешћа петнаест свештеника са двојицом ђакона, секретар протојереј-ставрофор Драги Вешковац се, у име Владике крушевачког г. Давида, опростио са покојном мати Јеленом дирљивом беседом. 

Братство манастира Светог апостола и јеванђелиста Луке

Извор: Епархија крушевачка

Најновије вести

Повезане вести