Уснуо у Господу протосинђел Јеротеј (Калуђеровић)

Published On: 27/10/2021

У уторак, 26. октобра 2021. године, у раним јутарњим часовима, уснуо је у Господу слуга Божји протосинђел Јеротеј (Калуђеровић), настојатељ манастира Урошевице.

Свој монашки живот отац Јеротеј је отпочео у манастиру Бијели код Шавника, касније наставио у манастиру Мајсторовини и манастиру Ђурђевим Ступовима, где је примио монашки лик из руке тадашњег Епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, од стране којег је рукоположен за ђакона и јеромонаха. За усрдни труд у Ђурђевим Ступовима и око обнове манастира Урошевице одликован је чином протосинђела. Отац Јеротеј се, са великом љубављу и подвигом, трудио приликом обнове манастира Светог архангела Михаила – Урошевице, гдје је постављен за настојатеља тог манастира од стране епископа Јоаникија ове године и где је провео своје последње монашке дане.

Свету заупокојену Литургију и монашко опело служиће Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, у манастиру Ђурђевим Ступовима 28. октобра 2021. године, са почетком у 9 часова. Сахрана ће се обавити на монашком гробљу манастира Ђурђеви Ступови.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Најновије вести

Повезане вести