Уснуо у Господу протојереј Светислав Радосављевић

Published On: 15/11/2021

У петак, 12. новембра 2021. године, упокојио се у Господу протојереј Светислав Радосављевић, парох милошевски. Протојереј Светислав Радосављевић рођен је 19. октобра 1960. године у Свилеуви, општина Коцељева, од оца Живојина Радосављевића и мајке Живане. Основну школу завршио у Коцељеви, а Богословију Света Три Јерарха у манастиру Крки, као један од најбољих ученика у генерацији, 1980. године.

Након одслужења војног рока, Епископ шумадијски Сава га је рукоположио 1982. године. Постављен је на парохију јуришичку, на којој је службовао три године и три месеца, након чега прелази у Милошево, где је служио пуних 36 година.

Са народом из Милошева потпуно је обновио запустели храм, као и парохијски дом и салу, у којој је 1995. године организовао веронауку за децу. Владика Сава га је одликовао чином протонамесника 1997. године, а владика Јован чином протјереја 2004. године.

На Свете Враче, 14. новембра 2021. године, заупокојену свету Литургију служили су протојереј Александар Гајић, протојереј-ставрофор Славко Јоцић и ђакон Далибор Нићифоровић, док је опело служило двадесет свештеника беличког и других намесништава шумадијске епархије у присуству многобројног верног народа Милошева и околине.

-Наш сабрат, протојереј Светислав, верно је служио Господу и молио се за спасење свих који су му били поверени. Данас је дан када ми треба да му узвратимо и помолимо се за њега. Ова порта је слика и прилика његовог службовања, јер је лепо уређена. Такву је оставио свом селу, да га по лепом и добром помињу и памте. Молимо се Господу да му подари рајско насеље и да се заједно сви радујемо, када буде дошло време поновног сусрета са нашим драгим оцем Светом, опроштајне речи су протојереја Александра Гајића.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести