Уснуо у Господу протојереј-ставрофор Светомир Милојевић

Published On: 15/03/2021

Дана 12. марта 2021. године, у 79. години живота, уснуо је у Господу протојереј-ставрофор Светомир Милојевић, дугогодишњи зајечарски свештеник. Рођен је 28. новембра 1942. године у селу Каменаре, општина Крушевац, од оца Војислава и мајке Спасеније. Основну школу завршио је у родном месту и у селу Бела Вода. Богословију Светих Кирила и Методија у Призрену завршио је 1962. године у веома успешној генерацији од које су многи касније, у тешким временима, преузели одговорна места у Српској Цркви.

Венчао се 1964. године у Великој Дренови са Слободанком. У браку са протиницом Слободанком добио је синове Драгана и Владислава, ђакона. У ђаконски чин рукоположио га је епископ Василије у манастиру Љубостињи, а за свештеника епсикоп Емилијан у Зајечару.

Свој радни век у мајци Цркви посветио је изградњи урушене Епархије тимочке заједно са својим епископима. Личним трудом и залагањем обезбедио је бакар и каблове за храм Светог Саве у Београду. За његов труд епископ Милутин га је одликовао напрсним крстом. Вечан му помен!

Извор: Епархија тимочка

Најновије вести

Повезане вести