Уснуо у Господу протојереј-ставрофор Предраг Миковић

Published On: 12/04/2021

На празник Благовести у свом дому у Милочају у вечерњим часовима представио се у Господу протојереј-ставрофор Предраг Миковић. Прота Предраг или како су га сви од милоште звали “Баћо“ рођен је у богољубивом дому Ђорђа и Радмиле Миковић у моравском селу Милочај 1944. године где је завршио основну школу, а по завршеној основној школи уписује Богословију у Призрену где завршава прве три године.

По одслужењу војног рока завршава богословију у Сремским Карловцима 1968. године, након чега ступа у брак са својом супругом Миланком. Исте године бива рукоположен у чин презвитера и постављен на службу у брдско планинску врдилску парохију где остаје све до пензије 2008. године.

Села Пекчаницу, Дедевце, Роћевиће, Врдила обилазио је пешке од почетка до краја своје парохијске службе носећи своју мантију часно у веома тешким временима марљиво се старајући за поверено му стадо и храм. У врдилској парохији и у свом родном Милочају остаће упамћен као изузетно скроман човек, добар супруг, отац и сабрат увек спреман да прискочи у помоћ. Служио је Богу и у пензији редовно долазећи у свој парохијски храм у Цветкама али исто тако где год би га  ко позвао за помоћ без обзира на године – од Врдила, Матарушке Бање, војне капеле у Лађевцима.

Опело блаженопочившем проти служено  је 9. априла 2021. године у дворишту његове родне куће у Милочају у присуству свештенства, породице и многобројног народа. Пригодну беседе одржали су архијерејски заменик протојереј-ставрофор Љубинко Костић, као и дугогодишњи протин сапарох протојереј Владе Величковић.

протојереј Иван Терзић, парох цветачки

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести