Успешна акција за потребите „Божићна честитка“

Published On: 06/01/2021

Наша православна вера и љубав према свима су увек на испиту. Од нас се очекује да се молимо за оне који су у потреби и немоћи и да чинимо све што је у нашој моћи, па чак и више, жртвујући се, пројављујући своје милосрђе и човекољубље, али на одговоран начин, како би било свима на корист.

Црква није само социјална установа. То је један од њених подразумеваних атрибута, али она је много више и изнад тога. Као заједница светих она је мост од земље ка небу која нашу земаљску реалност преображава у вечну заједницу Царства Божјег. Као таква, њена суштина наизглед због свога циља, живота у вечној заједници са Богом, може да стави у други план све оне ситуације које томе циљу претходе.

Удружени вероучитељи, верни народ и свештенство са територије Црквене општине Врање, заједно са управом манастироа Свети Прохор Пчињски и хуманитарном огранизацијом Нексус сакупили су 127.000 динара прилога, 40 литара уља, 30 килограма шећера и 17 пакета кућне хемије. Фирма Леон је направила 50 пакета са основним животним намирницама у вредности горе наведене суме.

У просторијама Црквене општине Врање 5. јануара 2020. године уручен је један део пакета потребитим породицама поводом најрадоснијег хришћанског празника Рождества Христовог, а други део пакета ће свештеници уручити лично својим парохијанима. Избор породица за доделу пакета помоћи је направљен на основу евиденције сталних корисника помоћи, као и на основу предлога свештеника и вероучитеља

Извор: Епархија врањска

Најновије вести

Повезане вести