У Недељу Православља владика Василије рукоположио новог ђакона у Новој Пазови

Published On: 22/03/2021

У прву недељу свете Четрдесетнице – Недељу Православља, дан победе светих икона над безбожним иконоборцима, Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије предстојао је евхаристијским сабрањем у храму Преподобне мати Параскеве у Новој Пазови.

Саслуживали су протојереј Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки; протојереј-ставрофор Ђорђе Павловић, парох добриначки; протојереј Александар Цвитановић, парох у Старим Бановцима; јереј Стефан Трифковић, парох у Сурдуку; као и ђакони Горан Власац Светогор Сандић.

Пред почетак свете Литургије Епископ је рукопроизвео је г. Стефана Гавровског из Крњешеваца, вероучитеља ОШ Симеон Араницки у Старој Пазови, најпре у чин чтеца, потом у ипођаконски чин, а у наставку свете службе и у ђаконски чин. Том приликом владика Василије упутио је речи поуке новорукоположеном ђакону и свим сабранима о значају, узвишености и светињи ђаконског анђелског чина.

По отпусту божанствене Евхаристије Епископ је прочитао Синодик Православља, а након тога произнео беседу о значају и смислу празновања и поштовања свештених ликова изображених на иконама.

Извор: Епархија сремска

Најновије вести

Повезане вести