У Чуругу прослављен празник Сретења Господњег

Published On: 16/02/2021

У понедељак, 15. фебруара 2021. године, када света Црква прославља празник Сретења Господњег, литургијским сабрањем у Световазнесенском храму у Чуругу је началствовао протојереј Миладин Бокорац, архијерејски намесник жабаљски, уз саслужење протојерејâ Петра Тривуновића и Милана Ђурића, као и јереја Милоја Ђорђевића.

У складу са одлукама Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја, после свете Литургије архијерејски намесник је прочитао акт који се тиче премештаја протојереја Петра Тривуновића, досадашњег пароха прве парохије чурушке, на трећу парохију при Светоуспенском храму у Новом Саду. Такође, прочитан је и акт о постављењу протојереја Милана Ђурића на прву парохију у Чуругу, претходно га разрешивши дужности другог пароха жабаљског у Светониколајевском храму у Жабљу на празник Света Три Јерарха, 12. фебруара 2021. године.

Архијерејски намесник жабаљски је свештеницима који су постављени на нове црквено-пастирске дужности изразио захвалност на досадашњем труду и доброј сарадњи и пожелео сваког од Бога добра и напретка у служби на коју их је Господ призвао.

Извор: Епархија бачка

Најновије вести

Повезане вести