Фестивал хришћанске културе у Зајечару

Published On: 13/09/2021

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона у Зајечару се од 13. до 21. септембра 2021. године одржава шести Фестивал хришћанске културе.

Епархија тимочка и Радио Глас Православне Епархије нишке реализоваће директне видео пренос (live stream) неколико догађаја преко Фејсбук странице Епархије тимочке.

У понедељак, 13. септембра 2021. године, од 19.30 часова биће премијерно приказан и документарни филм „Свети Василије Острошки – сведок васкрсењаˮ, аутора катихете Бранислава Илића у продукцији Телевизије Храм, који је снимљен у част 350-годишњице упокојења Светог Василија Острошког.

Радио Глас Епархије нишке ће реализовати директан видео пренос следећег програма:

Од Свечаног отварања у 18 ч до почетка пројекције филма у 19.30 часова – Беседу о Светом Василију коју ће произнети прота-ставрофор мр Слободан Бобан Јокић, архијерејски намесник никшићки, а након тога и наступ Хора Преподобне мати Ангелине крушедолске из Никшића, под уметничким руководством проф. Ане Бојић.Трибину о филму, која ће бити одржана након пројекције од 20.30 часова. На трибини ће говорити: Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион; Његово Преосвештенство Епископ стобијски г. Давид; др Јасмина С. Ћирић, доцент на Одсеку за примењену и ликовну уметност на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу; Мира Лолић Мочевић, уредник ТВ Храм; и катихета Бранислав Илић, аутор филма.

Радио Глас ће у уторак, 14. септембра 2021, на дан Црквене Нове године, са почетком у 9 сати, реализовати директан видео пренос преко Фејсбук странице Епархије тимочке и свету архијерејску Литургију, која ће бити служена на темељима ранохришћанске базилике на археолошком локалитету Феликс Ромулијана.

Извор: Епархија тимочка

Повезане вести