Хорски концерт Интернационалног конвента хришћанских цркава у Берлину

Published On: 29/09/2021

После једногодишње паузе узроковане пандемијом, 24. септембра 2021. године четири хора Интернационалног конвента хришћанских цркава Берлин-Бранденбург, у оквиру интеркултурне недеље, одржали су концерт духовне музике у евангелистичкој цркви Пастир Добри у Берлину.

Интернационални конвент је јединствен савез разних хришћанских конфесија са мигрантским пореклом. У Берлину постоји око 100 црквених заједница страног порекла из Европе, Блиског, Средњег и Далеког Истока, Африке и Америке. Неке постоје преко 100 година, а неке су потпуно нове.

Конвент заступа интересе својих чланова пред немачком јавношћу, највише усмеравајући своје деловање у циљу што боље комуникације између Немаца и странаца. У ту сврху организује разне интернационалне приредбе, a посебно се истичу две редовне: „Фестивал народа“ и „Годишњи хорски концерт“.

Хорски концерт се одржава увек задњег петка у септембру. У прошлости на концерту је учествовало до десет хорова, а ове године учествовали су четири:

Црквени хор „Свети Стефан Дечански“ Српске Православне Цркве у Берлину;Хор Етиопске цркве;Хор Коптске цркве;Хор Центра хришћанске љубави.

Због мера везаних за пандемију концерт се могао пратити само преко Фејсбук странице.

Извор: Епархија диселдорфска и немачка

Најновије вести

Повезане вести