Хор „Света Јелена Анжујска“ на фестивалу „Дани Слоге“

Published On: 29/11/2021

Трећи хорски фестивал Дани Слоге у Сарајеву је одржан од 26. до 28. новембра 2021. године. Прве концертне вечери, у пуној Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице, својим извођењем представио се хор Света Јелена Анжујска из Гацка.

Концертна ноћ је била у знаку разноврсности стилова извођења, па су се певничким појањем представили женски хор из Гацка и мушки хор Богословије Свети Петар Дабробосански из Фоче, док су вишегласне мелодије изводили мешовити хорови СПД Слога из Сарајева и СПЦПД Побратимство из Фоче.

СПД Слога је хор који делује и окупља певаче већ више од 130 година, а постојећи хорски дух и очувано заједништво деловало је охрабрујуће и као инспирација девојкама из Гацка којима је то био први озбиљни музички фестивал.

Громогласни аплаузи нису изостајали а концерту је присуствовао и Митрополит дабробосански г. Хризостом који је рекао: -Пјевање је благослов Божји, а нешто најљепше што човјек може дати и принијети Богу је глас. Кроз глас славимо Бога, величамо га и славимо све најљепше што постоји. Зато се радујемо да је наша Слога постала инспирација за окупљање.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести

Повезане вести