Храмовна слава у Инлајну

Published On: 10/12/2021

Свету Литургију поводом храмовне славе манастира Свеог Саве у Илајну 9. децембра 2021. године, на дан Преподобног Алипија Столпника, алужио је архимандрит Теодор, игуман те свете обитељи уз саслуживање архимандрита Лазара, протојереја-ставрофора Чедомира Видеканића и Милорада Лончара, протојереја Драгољуба Пантелића и протођакона Миодрага Томића.

Молитвено присутни били су протојереји-ставрофори Мирослав Хаџи-Поповић, Момчило Вукша и протојереј Петар Божић. Након заамвоне молитве уследила је освећење славског знамења домаћина славе г. Јована Богичевића. Славу за наредну годину је преузео протођакон Миодраг Томић. 

-Желео бих да вам свима пожелим срећан празник и срећну славу, коју су у манастир понели и ппсејали велики ктитори, брат Воја и сестра Јела, којом прослављамо човека Божјег који је живео у седмом веку и који се попео на стуб и провео 53 године у том посебном подвигу у коме је истрајао због пламене љубави према Богу. Хришћани су стуб и темељ овога друштва, а томе темељу и тим стубовима је објављен рат од стране палог анђела који као лав ричући жели да прождере сваког човека, беседио је протојереј-ставрофор Чедомир Видеканић.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Најновије вести

Повезане вести