Храмовна слава у Рути Хилу

Published On: 13/01/2021

Трећи дан Божића свечано је обележен у парохији Светог архиђакона и првомученика Стефана у Рути Хилу, западном делу Сиднеја.

Парохија Светог архиђакона Стефана достојно је прославила је свог молитвеног заштитника. Захваљујући величини храма било је могуће да се испоштују тренутни државни прописи о окупљањима на јавним местима, а да истовремено већина верника учествује у светој Литургији.

Свету архијерејску Литургију је служио Његово Преосвештенство г. Силуан, уз саслуживање месног пароха Александра Ивановића, протођакона Петра Мракића и ђакона Милоша Ракетића и Николе Ковачевића. Том приликом, Његово Преосвештенство Епископ г. Силуан је рукопроизвео дугогодишњег парохијанина г. Радосава Журкића у чин чтеца.  

-Безнадежни страх је велики непријатељ људског рода и нашег спасења. Не колебајте се у вери! Своју веру учврсте молитвом како бисте имали снаге да једни друге разумете, да једни другима будете подршка и заштита, и как бисте својом чврстом вером умножили врлине и одолели тренутним искушењима, поручио је владика Силуан.

Домаћин славе био је г. Томо Дивљак са породицом.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Најновије вести

Повезане вести