Храмовна слава у Фридрихсхафену

Published On: 06/07/2021

У недељу прву по Духовима, 27. јуна 2021. године, парохијани боденског краја прославили су славу храма Светих српских новомученика. Светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Милорад Јовановић уз саслужење протојереја Илије Ромића и надлежног свештеника протонамесника Милорада Маријановића.

На крају Литургије са кумовима славе и члановима Црквеног одбора преломљен је славски колач, а затим је беседио прота Милорад Јовановић сећајући се почетака своје свештеничке службе у тој парохији.

Наиме, парохија Фридрихсхафен је основана сада давне 1993. године као засебна Црквена општина, а тада још млади свештеник Милорад постављен је за првог њеног пароха. Ту је провео дванаест година обнављајући стари оронули евангелички храм који су купили, приводећи народ вери и проповедајући.

– Прве године службе донеле су много искушења, али и плодоносног рада, присећа се прота Милорад: -Рат је бјеснио у отаџбини а народ се полако почео враћати својој Мајци Цркви. Како је вријеме одмицало храм се обнављао а обнављала се и жива Црква. Данашњи кумови, одборници на челу са председником Душаном Чолићем још у вријеме мог службовања су били у Одбору служећи својој Цркви сада већ скоро три деценије. Без Цркве нема спасења. Само у Цркви и кроз Цркву улазимо у вјечност Господњу.

Извор: Епархија диселедорфкса и немачка

Најновије вести

Повезане вести