Хуманитарни дан у храму Светог Илије у Миријеву

Published On: 01/06/2021

Заједничком сарадњом организације „Срби за Србе“ и храма Светог пророка Илије, у порти старог миријевског храма у недељу, 30. маја 2021. године, одржан је хуманитарни дан са спортским надметањима.

Остварена је основна замисао сабрања, а то је да се у наставку свете Литургије окупи што више деце и младих, који су се упознали са пројектима и радом поменуте хуманитарне организације и стекли прилику да се у спортском духу надмећу.

Највећи одзив младих је био на шаховској симултанци око које се потрудио Дечји шаховски клуб „Мала рокада“ из Миријева, а најмлађи су са својим родитељима имали прилике да одмере своју шаховско знање против интернационалног мајстора Јована Тодоровића и ФИДЕ мајстора Ђуре Шкарића. Такмичење је одржано у згради црквеног дома у порти храма, уз учешће више од 40 такмичара, након чега су уручене медаље захвалности.

У порти храма потом су одржана такмичења у стоном фудбалу и пикаду, што је посебно разгалило најмлађе у ионако дивном дружењу, а заједничарење је праћено духовним песмама јужне српске покрајине. Сакупљена су значајна финансијска средства, која ће у оквиру видовданске акције бити уручена вишедетеним породицама из Косова и Метохије.

јереј Борислав Петрић

Најновије вести

Повезане вести