Хуманитарнe активности у Епархији милешевској

Published On: 08/01/2021

Идући у сусрет најрадоснијем хришћанском Празнику Рођења Господа и Спаса нашега Исуса Христа, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа милешевског г. Атанасија, на простору Епархије милешевске уприличено је неколико хуманитарних акција.

Најпре је ХО “Сви за Космет” из Београда у сарадњи са Епархијом милешевском, у периоду од 13. до 25. децембра 2020. године, организовала прикупљање новчаних прилога божићних пакетића за српску децу са Косова и Метохије. Том приликом, у Пријепољу, Прибоју, манастирима Бања и Водена Пољана сакупљено је преко 300.000 динара и преко 300 пакетића.

Црквена општина Пљевља је у сарадњи са хуманистом Луком Пејовићем у периоду од 13. децембра 2020. до 3. јануара 2021. године, прикупила храну у вредности од око 1000 евра, као и новчана средства у износу од 3.512 евра за куповину хране породицама слабијег имовног стања. Од дела прикупљених средстава припремљени су божићни пакетићи, које су пљеваљски свештеници заједно са православном омладином из тог града допремили у 37 домова. За ову хуманитарну акцију утрошено је 2.512 евра, док ће остатак новца бити утрошен у новим добротворним акцијама.

И Црквена општина Прибој у синергији са Братством православне омладине из Прибоја, организовала је од 29. децембра 2020. до 4. јануара 2021. године, прикупљање новчаних средстава за породице слабијег имовног стања из тог града. За кратко време скупљено је 205.000 динара. Новац је претворен у ваучере у вредности од по 5.000 динара, које су свештеници поделили по својим парохијама. Обрадована је 41 православна породица са територије целе прибојске општине.

На Бадњи дан, у име Епископа Атанасија, Архијерејски намесник прибојски протојереј-ставрофор Марко Папић и протојереј-ставрофор Драган Видаковић посетили су породицу Ахмета Мандала из Прибоја којој је почетком децембра у пожару изгорела кровна конструкција на кући и том приликом уручили новчану помоћ Црквене општине.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести