Цвети у Лас Вегасу

Published On: 02/05/2021

Празник Уласка Христовог у Јерусалим – Цвети свечано је прослављен у парохији Светог Симеона Мироточивог у Лас Вегасу. Евхаристијским сабрањем началствовао је Епископ западноамерички Максим, уз саслужење свештенства и благоверног народа који је у великом броју испунио свети храм.

Као што су некада јерусалимска дјеца узвицима: Осана! Благословен који долази у име Господње! дочекала Господа у Јерусалиму, тако су и деца из парохије Лас Вегаса својим живим учешћем у светој Литургији, са звончићима око врата, и палмовим гранчицама у рукама, на посебно радостан начин увеличали славу празника.

Епископ Максим након прочитаног Јеванђеља говорио је сабраним вернима о смислу празника, истакавши да је Улазак Христов у Јерусалим благословени прелаз који спаја период подвига са оним што долази, а то је Христово страдање за живот свијета и Његово славно Васкрсење.

Након што су верни приступили светом причешћу, уследило је благосиљање палмових и врбиних гранчица. Радост празника је настављена у Црквеној сали свечаним ручком и промоцијом књиге Испраћај пророка у Земљу живих о блаженоупокојеном епископу Атанасију. Многи сународници који потичу из некада ратних крајева Херцеговине оживели су сећања на свог упокојеног пастира, који их је походио, тешио и храбрио у тешка ратна времена.

Извор: Епархија западноамеричка

Најновије вести

Повезане вести