ЦО Вишеград на Божић помогла најугроженије парохијане

Published On: 10/01/2022

Прослава Божића у парохијама и храмовима вишеградским и ове године је започета хуманитарним акцијама. Пред празник Црквена општина Вишеград у сарадњи са  Општином Вишеград поделила је 120 пакета основних намирница материјално најугроженијим парохијанима.

У част Божића у акцију украшавања храмова укључили су се и ђаци из школа и домаћини из околних села који су припремили бадњаке и огњишта за њихово налагање.

На Бадњи дан вечерње у храму Рођења Пресвете Богородице служио је протојереј-ставрофор Александар Топаловић. По налагању бадњака окупљене вернике поздравиo je и честитаo Божић и начелник општине г. Младен Ђуревић.

На Божић свету Литургију са почетко у а је почела у 5,00 часова. Служили су протојереј-ставрофор Александар Топаловић и протојереј-ставрофор Рајко Цвјетковић.

Испред комплекса Андрићграда у навечерје празника дочеком бадњака
започето је молитвено прослављање Божића. Уз певање божићних песама бадњаци су унети у храм, где су након вечерњег богослужења најмлађима подељени божићни поклони. Протојереј-ставрофор Драган Вукотић је пригодном бесједом честитао Бадње вече и наступајуће празнике.

Бадња су потом изнети на трг где су наложени. Начелник  Општине Младнен Ђуревић упутио је пригодне честитке поводом Божића.

У поноћ Божићну Литургију су служили протојереј-ставрофор Драган Вукотић, протојереј Средоје Андрић и ђакон Василије Пајевић.

Извор: Митрополија дабробосанска

Најновије вести

Повезане вести