Црква Енглеске: Објављен распоред јулског Синода

Published On: 07/06/2021

Објављен је распоред за, како се очекује, заседање Генералног синода Цркве Енглеске прво за годину и по дана у личном присуству његових чланова. Синод ће заседати у Црквеној кући у Вестминстеру од 9. до 13. јула 2021. године, што ће уједно бити и завршно заседање тренутног Синода, пред избор чланова током лета и јесени. Поред законодавства и финансијског пословања, теме дискусије биће програм развоја визије и стратегије Цркве Енглеске током треће деценије 21. века.

Пасторална питања обрадиће тему пандемије. Такође, дискутоваће се о улози Цркве у стамбеној кризи, након објављивања извештаја Надбискупске комисије за становање, као и о оснивању нове Комисије за расну правду, након извештаја Радног тима за борбу против расизма. Социјална питања су такође на дневном реду у облику захтева који је поднео Епархијски синод у Лидсу.

Јулско заседање је премештено из Јорка у Лондон, јер кампус Универзитета у Јорку овог лета није доступан за спољне догађаје због пандемије вируса короне. Иако се очекује да ће завршна фаза Владине мапе пута за „поновно отварање“ бити одобрена 21. јуна, особље Синода ће осигурати да сви неопходни здравствени и безбедносни аранжмани буду успостављени за све који присуствују у јулу. Синодски пословни одбор се сложио да се, уколико се укидање ограничења одложи, заседање одржи на даљину.

Извор: Црква Енглеске

Најновије вести

Повезане вести