Црквено одликовање Ани Вуковић, мајци десеторо деце

Published On: 13/07/2021

Породици Вуковић у Житковцу код Звечана уручени су кључеви нове куће, а Ани Вуковић, мајци десеторо деце, уручен је орден Царице Милице – мати Евгеније, додељен на предлог Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског г. Теодосија, са благословом Светог Архијерејског Синода и Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија.

Орден је уручио Епископ рашко-призренски г. Теодосије, који је освештао нови дом дванаесточлане породице Вуковић.

– Ана је заиста пример пожртвованости и несебичности. Данас смо дошли у њихов прелепи дом, у нову кућу која је направљена средствима Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије. Данас смо дошли у један топао дом испуњен децом, љубављу, жагором и они су заиста данас најбогатији. Имати децу, живети у таквој љубави толико допринети својој Цркви, народу и држави – то је право богатство, рекао је епископ Теодосије.

Владика је додао да би желео да Ана Вуковић заиста буде пример многим мајкама да живе тако што ће себе давати деци својој, рађајући децу и тако највише пружити својој земљи, Цркви и свом народу.

Породици Вуковић кућу је започела Епархија рашко-призренска, а завршила Канцеларија за Косово и Метохију.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петар Петковић уручио је Вуковићима кључеве нове куће и рекао да је испуњено обећање дато породици и најавио да ће помоћ бити настављена и у будућности.

– Данас смо у побожном дому породице Вуковић, јер смо испунили обећање које смо дали. Прошли пут смо посетили ову породицу док кућа још увек није била готова, сада, када је завршена дошли смо да посетимо оца, мајку Ану и њихово дивних десеторо деце. Ана је добила орден Епархије за свој труд и љубав коју је уложила, с обзиром на то да је родила десеторо деце, чиме је постала симбол српске мајке, поручио је Петковић.

– Заједно са Епархијом помагаћемо овој породици и у будућности. И раније сам рекао, док су сва дечица, која су једна другом до увета, била ту, гледајући породицу Вуковић и њихово десеторо деце, знамо за шта се боримо. Боримо се за наше Косово и Метохију, за нашу дечицу и њихову будућност на простору Косова и Метохије, рекао је Петковић.

Извор: Епархија рашко-призренска

Најновије вести

Повезане вести