Честитка градоначелника Ковачевића владици Јоаникију

Published On: 13/05/2021

Ваше Преосвештенство, Вама, владици Методију, братији манастира Острог, свештенству Саборног храма Светог Василија Острошког у Никшићу, свем свештенству, монаштву и свим вјерницима желим срећан празник Светог Василија Острошког Чудотворца уз поздрав који прати ове јеванђелске дане Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!

Празник Светог Василија Острошког је један од најзначајнијих у нашем народу. Из свих наших крајева људи у овим данима хитају ка острошким пештерама да се поклоне светитељу. Наш Никшић у тим данима има посебан благослов, благодарећи литији Светог Василија Острошког која се сваке године одржава у нашем граду. Нећу погријешити ако кажем да је 12. маја Никшић најљепши и да су тог дана улице нашег града улице мира, љубави и јединства међу нашим грађанима. Прошла година, која је била тешка из различитих разлога, се читава претворила у 12. мај и ону никшићку литију која се одржава сваке године.

Обавеза свих власти убудуће је да не потцјењују љубав Никшићана према Светом Василију Острошком и значај који за наше грађане светитељ има без обзира у којој ситуацији да се налазимо. Прошлогодишњи 12. мај је примјер за то. На нама је, као новим властима и на државном и на општинском нивоу, да покажемо да смо ове године ипак напредовали у погледу поштовања основних људских права и слобода и да разумијемо грађане Никшића који имају потребу да и у посебно тешким околностима исповједе своју вјеру и обиљеже овај у сваком смислу велики празник за читав наш народ. Све то уз одржавање најбољег реда и поштовање важећих мјера и препорука за сузбијање корона вируса.

У то име још једном Вам честитам са жељом да нам овај велики празник подари мудрост, стрпљење и храброст да останемо здрави и тијелом и духом.

У Никшићу, 12. 05. 2021. године

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Најновије вести

Повезане вести