Шта је боље и лепше него кад браћа живе заједно!

Published On: 22/09/2021

Његово Преосвештенство Епископ будимски г. Лукијан дочекао је 22. септембра 2021. године у храму Светог великомученика Георгија у Будимпешти председника Републике Србије г. Александра Вучића и српског члана Председништва Босне и Херцеговине г. Милорада Додика.

-У име свештенства, монаштва и верног народа у Мађарској, имам част да поздравим два наша лидера и борца за свој народ. Каже Свето Писмо: Шта је боље и лепше него кад браћа живе заједно, а то сведочите ви, драги председници. Није Вама лако, људи можда и не знају, али Бог све види и све зна, и добро сте учинили што сте и овај пут ушли у дом Божји и то баш у храм Светог Георгија Победоносца. Када уђеш у воденицу не можеш да не покупиш бар мало брашна, а у храму помоћи Божје која Вам уз нашу подршку свакако треба. Велика дела чините учвршћујући пријатељство мађарског и српског народа, а нарочито Вашом помоћи Епархији будимској. Све памтимо са захвалношћу за учињено и што ћете у наредним годинама свакако чинити. На многаја љета, поручио је владика Лукијан.

Председник Вучић и г. Додик су захвалили Његовом Преосвештенству на срдачном дочеку и помолили се за добро српског народа ма где се он налазио, а нарочито на Косову и Метохији у данима великих искушења.

Дочеку уважених гостију присуствовали су г. Љубомир Алексов, српски посланик у Парламенту Мађарске, и проф. др Јованка Ластић, директор Српске школе Никола Тесла у Будимпешти.

Председник Србије ће учествовати на четвртом Демографском самиту у Будимпешти и имати одвојене сусрете са премијером Мађарске Виктором Орбаном и премијерима Словеније и Чешке.

Извор: Епархија будимска

Најновије вести

Повезане вести