Јагодина: Сарадња са Црвеним крстом

Published On: 01/02/2022

У поводу празника Светитеља Саве, првог Архиепископа српског, архијерејско намесништво беличко на челу са протојерејем Александром Гајићем, организовало је у петак, 28. јануара 2022. године, куповину и поделу сто слатких пакетића за децу корисника Народне кухиње Црвеног крста у Јагодини.

Пакетићи су купљени новцем које су издвојиле Црквене општине са територије беличког намесништва и свештеници лично. Пакетиће су деци у просторијама Црвеног крста Јагодина поделили свештеник Милош Јелић, привремени парох трећи јагодински при храму Свете Петке и Иван Петровић Пижон, тренер ФК Јагодина и редовни члан евхаристијских сабрања у јагодинским црквама. У своме обраћању деци и њиховим родитељима, јереј Милош Јелић је истакао радост сусрета човека са човеком, посебно са оним који је у невољи, као и чињеницу да је делатност Цркве између осталог и то да помаже најугроженијима.

Подела пакетића о Савиндану била је продужетак акције започете на Бадњи дан, када је корисницима Народне кухиње Црвеног крста у Јагодини трудом и средствима свештенства и Црквених општина беличког намесништва обезбеђен Божићни ручак у виду куваног јела. Жеља је да се овакве акције и убудуће одржавају, јер је делатна љубав оно што се од хришћана очекује.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести