Јелеосвећење у манастиру Крки

Published On: 30/04/2021

На Велику среду, 28. априла 2021. године, у манастиру Крки свештеници и монаси Епархије далматинске, на челу са Његовим Преосвештенством Епископом далматинским г. Никодимом служили су свету тајну јелеосвећења. Верном народу окупљеном у манастирској порти обратио се епископ Никодим:

– Радостан сам што смо се и ове године сабрали на овом светом месту на коме су се састајали и наши славни преци да би узнели своју молитву Господу и били истински сведоци вере Христове. Црква је установила да се на данашњи дан служи једна велика Света Тајна приликом које смо се сви окупили заједно са презвитерима, по угледу на речи апостола Павла који каже ‘ако има болних међу вама позовите свештенике да дођу да се помоле Господу, да прославе име Господње и да га помажу уљем’. Из истог разлога смо се и ми окупили вечерас, да бисмо се, ми свештеници заједно са верним народом, са вером у Тројединога Бога помолили како за себе и све болести и муке које нас муче, тако и за наше ближње и све оне који су одсутни из оправданих разлога, да и њима однесемо мало овога јелеја и помажемо их у славу Божју и име Господње.

-Осим тога, у својим молитвама не треба да мислимо само на оне који су нам ближњи, сродници и пријатељи, него и на оне који су непријатељи наши, јер како нас то Јеванђље учи, само према тој љубави познаће нас да смо истински ученици Његови. А свима нама нека Господ да према нашим заслугама и нека нам помогне да нађемо мира, љубави и слоге. Нека нам да снаге да будемо управо они који се надају да ћемо кроз Васкрсење Христово и ми постати наследници Царства Небескога, они који учествују у свеопштем Васкрсењу када ћемо изаћи пред лице Господње које нам неће више бити као у огледалу или у загонетци, него ћемо постати свесни Онога у кога смо веровали и који се читавог нашег живота борио за нас“, поручио је Епископ далматински.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести