140 година од освећења Саборног храма у Тузли

Published On: 26/06/2021

Са благословом Епископа зворничко-тузланског г. Фотија, у Тузли је 25. јуна 2021. године одржан први састанак Организационог одбора за прославу јубилеја 140 година од освећења Саборног храма Успења Пресвете Богородице у Тузли.

Састанку су присуствовали представници црквеног, културног, политичког и привредног живота града Тузле и региона. Старешина Саборног храма, протојереј Милош Тришић, одржао је поздравну реч и испричао богату историју храма.

Међу присутнима су били Преосвећени Епископ зворничко-тузлански г. Фотије, игуман манастира Озрена архимандрит Гаврило, градоначелник Тузле г. Јасмин Имамовић, градоначелник Бања Луке г. Драшко Станивуковић, премијер Тузланског кантона г. Кадрија Хоџић, изасланик Српског члана Председништва БиХ г. Ђорђе Шарчевић, из Кабинета Премијера Федерације БиХ г. Зоран Благојевић, изасланик Министра за избегла и расељена лица г. Нисвет Мујановић, заменик министра за избегла и расељена лица БиХ г. Џевад Махмутовић, заменик директора Секретаријата за избеглице Републике Српске г. Драган Штрбац, заменик директора Управе за сарадњу за верским заједницама Владе Србије др Марко Николић, из кабинета Министра за технолошки развој и иновације Владе Србије г. Душан Жарковић и г. Огњен Пантовић, посланик у Скупштини АП Војводина Владислав Живановић, председник Скупштине ТК г. Слађан Илић, Предсједавајућа Градског већа града Тузла гђа Наташа Перић, г. Елдин Табучић, г. Небојша Томић и други угледни привредници из БиХ и Србије а који су пореклом из Тузле.

У Епископском двору одржан је састанак на ком су усвојене смернице и задаци које би требало реализовати како би све било спремно за прославу значајног јубилеја следеће године. Сви присутни су обећали своју подршку и допринос реализацији планираних пројеката.

– Радује нас подршка нашег Владике Фотија, Кабинета Српског члана Предсједништва г. Милорада Додика, Градова Тузла и Бања Лука, власти Федерације БиХ и Републике Српске, а посебно подршка г. Ненада Поповића, министра у Влади Србије који је родом из Тузле, истакао је протојереј Милош Тришић.

Након радног дела, домаћини били су г. Сенад Џамбић и г. Елдин Табучић који су припремили трпезу љубави за све присутне.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести