15 година архијерејске службе Епископа стобијског Давида

Published On: 20/06/2022

Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски г. Јован началствовао је 19. јуна 2022. године светом архијерејском Литургијом у манастиру Успења Пресвете Богородице поред Скопља.

Саслуживали су преосвећена господа епископи брегалнички и местобљуститељ  битољски Марка, славонски Јован и стобијски и местобљуститељ струмички Давид, као многобројни свештенослужитељи из више епархија.

После читања јеванђелског зачала, беседио је епископ Јован, а на крају свете Литургије пригодну беседу је изговорио архиепископ Јован, уједно честитајући јубилеј епископу Давиду, који је потом изразио благодарност.

После Литургије поводом 15, годишњице од хиротоније у архијерејски чин Епископа стобијског Давида одржан је пригодан програм. Представљене су две књиге епископа Давида: „Уметност и откровење“ и „Изван граница“, које је ове године објавила издавачка кућа „Макавеј“ из Скопља. Програм је водио глумац Томе Витанов. О епископу Давиду говорио је познати песник Бранко Цветкоски, који је рецитовао и стихове из његове најновије збирке поезије. О књигама епископа Давида говорили су теолог Димитриос Статарас и музилар Јанинка Невчева, док су са музичком илустрацијом (вокали и кавали) наступили Ванчo и Маја Дамјански и Георги и Светлана Доневи.

Извор: http://poa-info.org

Најновије вести