Епископ Андреј са богословима и студентима теологије

Published On: 06/07/2022

На позив Његовог Преoсвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја двадесет студената теологије и богослова из Епархије аустријско-швајцарске боравили су 4. и 5. јула 2022. године у Владичанском двору у Бечу.

Владика Андреј је студентима и богословима из Швајцарске, Италије и Аустрије честитао на положеним испитима. Такође, будућим студентима Владика је доделио благослов за упис на богословске факултете у Београду и Минхену. И овом приликом владика Андреј је охрабрио кандидате да се свестрано припремају за њихову будућу пастирску службу и мисију у народу.

Сабрање је отпочето заједничком вечерњом службом у току које су кандидати били подељени на две певнице и својим складним појањем допринели лепоти богослужења. У част пристиглих теолога и богослова, храмовно свештенство је пред њих изнело свете мошти Светог владике Николаја на целивање, уз поуку владике Андреја о својевременом боравку Светог владике Николаја у Бечу, заједно са мучеником патријархом Гаврилом, од јануара до марта 1945. године.

Исте вечери, епископ Андреј је присутне студенте и богослове срдачно примио у свечаној сали Епархије и потом одржао угледно предавање о животу и делу Светог владике Николаја. Сутрадан, после јутарњег богослужења, сабрање и богословски рад настављени су у библиотеци Саборног храма.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести