Kонвој са 12 привремених кућа кренуо ка Петрињи и Глини

Published On: 04/01/2021

Kонвој са 12 контејнера из Сребренице, где су произведени, на путу је ка Петрињи и Глини где ће их Митрополија загребачко-љубљнска, а уз логистичку подршку Српског народног већа, поделити грађанима који су у земљотресу остали без крова над главом.

-Стижу из Сребренице контејнери које је наручила наша Митрополија, а ми настојали убрзати послове око преласка границе. Хвала свима који за ту хитност имају разумевања. Дванаест привремених кућа путује у петрињска и глинска села, јер Банија је наша кућа, објављено је на Твитеру СНВ уз снимак конвоја.

Дан након разорног земљотреса, који је 29. децембра 2020. године погодио подручје Сисашко-мославачке жупаније, Српско народно веће је покренуло хуманитарну акцију Банија је наша кућа, у којој се прикупљају средства на посебан жиро рачун. У четвртак, 31. децембра, подељено је првих 10 контејнера који су отишли унесрећенима у Мајске Пољане, Kнезовљане, Горњу Бачугу, Доњи Kласнић, град Глину и село Моштаницу, саопштило је Српско народно веће.

У сарадњи с Митрополијом загребачко-љубљанском, која је врло активна у помоћи Горњокарловачкој епархији надлежној за подручје погођено потресом, анимирају се привредне и друге структуре из Босне и Херцеговине и Републике Србије. Са данашњим даном, 4. јануара 2021. године, договорено је 30 контејнера у организацији Митрополије загребачко-љубљанске, од тога 12 стиже управо данас: шест на глинско, шест на петрињско подручје.

Извор: Танјуг, СНВ

Повезане вести