Канонска посета епископа Јустина цркви Светог Јована Крститеља у Ратини

Published On: 02/11/2022

Истинску радост Васкрсења Господа и Спаса нашег Исуса Христа у срцима верног народа у Ратини употпунио је Преосвећени Епископ жички г. Јустин својом канонском посетом храму Светог Јована Крститеља у Ратини у 20. недељу по Духовима.

На радосном молитвеном сабрању Владици су саслуживали архимандрит Дамјан, архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић, протојереји-ставрофори Милош Васиљевић и Мирослав Поповић, протојереј Драган Туба и ђакон Стефан Симић.

-Васкрсење Христово празнујемо сваке недеље. Човек је саздан за ту васкршњу радост. Највећи дар човеку јесте његова слободна воља, а последњи и највиши циљ, да што више и складније развије своје снаге, да се својим животом припремимо за Царство Небеско. Док смо на земљи требало би да размислимо о циљу нашег живота и да тај циљ послужи Господу у славу. Човек је слика Божја и као такав никада не сме себе да унижава нечасним делима. Сви смо створени из велике љубави Божје и сврха нашег живота овде је да будемо сједињени с Богом, бесдио је владика Јустин,

Извор: Епархија жичка

Најновије вести