Oпело пpотосинђелу Григорију (Ивковићу)

Published On: 08/12/2021

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је 7. децембра 2021. године свету заупокојену Литургију у манастиру Светог Николаја Мирликијског Чудотворца у Куршумлији, чији се настојатељ, протосинђел Григорије (Ивковић), упокојио на празник Ваведења Пресвете Богородице, 4. децембра 2021. године, у касним вечерњим сатима.

Саслуживали су клирици више епархија у древном манастирском храму испуњеном верним народом, сродницима и пријатељима блаженопочившег протосинђела Григорија. По завршетку свете Литургије, служено је опело новопрестављеном служитељу Божјем. Након отпојаног опела, извршен је трократни опход око манастирског храма, након чега је ковчег са земним остацима блаженопочившег протосинђела Григорија положен у земљу, одмах уз вековима стару цркву немањићког манастира, о коме се старао и у коме је служио последњих година, окупљајући око себе верне који су га дубоко поштовали, ценили и волели. ,

Уједно, новоусопши протосинђел Григорије је први игуман, и уопште монах, који је сахрањен у обновљеном манастиру Светог Николаја, а који је пре обнове био потпуно напуштен још од краја 17. века и Велике сеобе Срба.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести

Повезане вести