Парохијска слава у Вићенци

Published On: 06/11/2022

Прослава славе парохије Светог апостола и јеванђелисте Луке у Вићенци почела је 29. октобра 2022. године свечаним дочеком Преосвећеног Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја и празничним вечерњем богослужењем са петохлебницом које су служили протојереји-ставрофори Рашко Радовић из Трста, Душко Недић из Добоја, надлежни свештеник протојереј Далибор Ђукић и ђакон Владо Мојевић из Добоја.

Сутрадан, у недељу, 30. октобра 2022. године, свечаном архијерејском Литургијом началствовао је епископ Андреј уз саслужење наведених свештеника. Посебну част прослави парохијске славе указали су својим присуством велики пријатељи српског народа у Венету монсињор Ђусепе Дал Феро, дугогодишњи делегат Римокатоличке Цркве за односе са православнима, његов наследник дон Ђанлука Падован и парох у Арзињану дон Мариано Ловато. Светој Литургији присуствовали су генерални конзул Републике Србије у Трсту гђа Ивана Стојиљковић и председници и представници свих црквених општина на територији Италије.

Током свете Литургије епископ Андреј се обратио присутним верницима пригодном беседом о лику и делу Светог апостола и јеванђелисте Луке. По благосиљању славских знамења које су припремили кумови г. Градимир и гђа Добрила Деспић, надлежни свештеник Далибор је поздравио све присутне госте изражавајући велику захвалност члановима хора из Добоја који су својим умилним појањем допринели торжеству богослужења.

Приликом посете парохији у Вићенци епископ Андреј је посетио новокупљени парохијски центар и изразио своје одушевљење и намеру да помогне обнову центра како би исти што пре био стављен у функцију.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести